Kallbadhuset

Kallbadhuset i Varberg är nog en av dom vackraste byggnaderna jag vet. Har alltid varit väldigt fascinerad över den nästan lite indiska arkitekturen på badhuset, som är öppet året om för både män och kvinnor som vill ta ett dopp i det blå för att sedan värma sig i en bastu. Konceptet går väldigt mycket hand i hand med allt det Varberg står för som en kurort – det finns otroligt många spa:n i min hemstad, så kanske inte så konstigt att jag växt upp till att bli en väldigt lugn (och harmonisk…ha ha ha) människa!

Fick ju självklart passa på att åka dit när jag var i Varberg sist. Pappa erbjöd sig att köra ner mig till hamnen för att ta lite bilder på både kallbadhuset och fästningen (vilket ni får se nästa inlägg). Tycker bilderna blev väldigt fina faktiskt, trots att dagen var lite grå!

// Kallbadhuset in Varberg is probably one of the most beautiful buildings I know. I have always been very fascinated by the almost Indian style architecture the "cold bath house" has, which is open all year around for both men and women who want to have a swim in the blue and then warm up in a sauna. The concept goes very much hand in hand with all that Varberg stands for as a health resort - there are so many spas in my hometown, so perhaps not strange that I turned out to be such a calm (and harmonic…ha ha ha) person!

I obviously had to visit this place when I was in Varberg last time. My dad offered to drive me to the harbour to take some pics of both kallbadhuset and fästningen (the fortress - which you will see in the next post). I though the pics turned out really well, regardless of the grey and gloomy day! //

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *