How to juggle a full-time degree, two jobs, a blog and a social life

nandos

I torsdags var jag och mamma på Nandos innan vi gick på bio. Jag och mamma brukar ju ha lite dejter då och då i Richmond där vi äter och kollar på någon ny gråt-film som kommit ut. I torsdags blev det ”The Light Between Oceans”, Alicia Vikanders nya film. Som vanligt grät jag mig igenom hela filmen och förstörde allt smink, men hej hå! Filmen är värd att se om man gillar sorgliga kärleksfilmer och om man gillar att gråta haha.

Utöver det tänkte jag be om ursäkt för min dåliga uppdatering. Har inte varit med i den sociala media matchen på den senaste tiden, mest för att skolan börjat bli väldigt intense och att jag börjat vara volontär varje vecka (plus att jag fortfarande jobbar på min juristbyrå två gånger i veckan). Utöver det försöker jag bibehålla min sociala liv också, men känner att även det börjar bli svårt. Jag får oftast många frågor om hur jag fixar att gå en heltids utbildning, jobba två deltids jobb, vara volontär, hålla igång bloggen och fortfarande ha tid att gå ut och träffa vänner. Mitt svar är alltid: ”Ingen aning!”. För jag vet faktiskt inte hur jag fixar det ibland. Jag tror att mitt motto ”Work hard, play hard” är svaret för mig, då jag tror att det är viktigt att få ett slags utlopp för all den stress och energi som jag lägger på skola och jobb. Genom att jag går ut på helgerna och festar etc så känner jag mig motiverad att plugga och jobba ordentligt under veckan. Att ha en balans är absolut det viktigaste!

Men sen handlar det ibland om att jag måste prioritera en av bollarna som jag har i luften mer än dom andra. Jag sa alltid från början att min utbildning är det absolut viktigaste och att allt annat kommer i andrahand. Det vill säga, att om det är så att jag får ett modelljobb när jag har skola, eller om jag blir tillfrågad att komma in till juristbyrån en dag då jag måste plugga, så har jag helt enkelt sagt nej. Många tror att det är dåligt att vara otillgänglig i vissa sammanhang i ens karriär, men jag tror att det kan vara bra ibland då det visar att man har prioriteringar och att man även är efterfrågad. Så var inte rädda för att säga nej till vissa saker för att kunna fokusera på andra.

Ett sista tips har att göra med motivation. Jag är en av dom lataste personerna jag känner. Helst av allt hade jag velat ligga i min säng och proppa i mig godis för resten av livet. Men tyvärr funkar vuxenlivet inte riktigt så haha. Jag har alltså fått lära mig att inte vara lat. I början är det jobbigt, men när man börjar se resultat genom fler modelljobb och positiv feedback från juristbyrån och bra betyg i skolan så blir man motiverad och tänker knappt på det längre. För mig funkade det genom att helt enkelt bara göra och inte tänka. Om man går på automatik så tänker man inte på att det kanske är jobbigt eller att man hellre velat göra något annat, som att sova några extra timmar. Till slut går man till jobbet och skolan och sina andra sysslor och tänker på dem som en del av vardagen. Och nu skulle jag inte veta vad jag skulle göra med mig själv om ett av dem togs bort.

Hoppas att detta svarade några av era frågor. Om ni har fler ställ dem gärna i kommentarsfältet så svarar jag på dem där!

// Thursday night was spent with mum at Nandos before we went to the cinema. Mum and I usually have little dates in Richmond where we eat and watch a new sob-film that has come out. On Thursday we watched "The Light Between Oceans", Alicia Vikanders new film. As per usual, I cried my way through the film and ruined my make up, but oh well! The film is worth watching if you like sad romantic films and if you like to cry haha.

Other than that I would like to apologize for the bad update of the blog. I have not been the best with my social media lately, mainly because uni has started to get intense and I'm doing volunteering every week (plus I still work at the law firm twice a week). On top of that I'm trying to remain my social life, however that is starting to get difficult. I often get questions about how I manage to study a full-time Masters degree, work part time at the law firm and as a model, and do the volunteering, keep the blog going, and have time for my friends. My answer is always: "I have no clue!". Because I actually don't know how I do it sometimes. I think that my motto "Work hard, play hard" is the answer for me, as I think it is important to have some sort of outlet for the stress and energy I put into my studies and work. By going out on the weekends and partying I feel more motivated to actually study and work during the week. To create a balance is the most important thing!

But it is also about prioritizing some of the commitments over the others. I always said from the start that my education is the most important thing and that everything else is secondary. That means that if I get a modelling job when I have uni, or if I get asked to come into the law firm when I have to study, then I simply have to say no. A lot of people think it is a bad thing to not be available 24/7 in their careers, but I think it is a good thing as it shows one has priorities and that one is sought after by others. So don't be afraid to say no to certain things in order to focus on others.

One last tip I have has to do with motivation. I am one of the laziest people I know. I would much rather just lay in bed and stuff my face with sweets for the rest of my life. But adult life doesn't quite work like that. I have had to teach myself not to be lazy. In the beginning it was tough, but when you start seeing results through more modelling jobs, good feedback from the firm, and good grades, you get motivated and do not consider it a chore anymore. For me it was all about doing and not thinking. If you simply decide to go on automatic, you might not think about what you are doing is tough and that you would rather be doing something else, like sleep for a few more hours. After some time you go to uni and work and to your other commitments without thinking of them as chores but simply a part of your everyday life. And for me, if someone was to take one of my commitments away from me now, I wouldn't know what to do with all my free time.

I hope this answered some of your questions. If you have more please ask them in the comments section below and I will answer them there! //

4 comments on “How to juggle a full-time degree, two jobs, a blog and a social life

  • Linda Nguyen says:

    Hi, I have a question about law firm you study. What’s the kind of matters? Crime, divorce, or other?

    I enjoy to read your articles. Keep forward to your future. I love to learn everything from Londoners ‘cause I live the outside of London, and I’m from Canada. I visited London once on 2015. I miss it alot– always. So I just read your blog for a first time. You’ve always have reminded me of my amazing memories . Thank you.

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *