University College London

ucl1 ucl2 ucl3 ucl4

För er som följt min blogg ett tag vet att jag hade min graduation i början av sommaren. Jag pluggade på University of Westminster där jag läste juridik. Jag har alltid velat göra en Master’s degree men visste inte riktigt i vad och det var en av mina lärare som fick mig att inse att alla mina optional modules (de kurser man får välja själv) hade med mänskliga rättigheter att göra – så jag bestämde mig för att göra en Masters i Human Rights.

Under julen satt jag och kollade runt på universitet och bestämde mig för att söka till UCL, King’s, LSE och Queen Mary. UCL var den skolan som frågade om högst intagningspoäng då skolan är den 3e bästa i Storbritannien (efter Oxford och Cambridge) och har blivit rankad den 5e bästa i världen. Självklart var jag skiträdd då alla skolorna frågade efter minst 2:1 (ett B om man jämför med det Svenska systemet) för när jag sökte hade jag inte än gjort mina exams än så hade ingen aning om vilket mitt slutbetyg skulle bli.

Trots detta fick jag svar från alla skolorna och fick ”Conditional Offers” från alla. Det betyder att om man får det betyg dom frågar efter så kommer man in. UCL var mitt förstahandsval och dom frågade efter inte bara e 2:1, utan en high 2:1. I vilket fall som helst, jag gick ut från University of Westminster, med en high 2:1, vilket betyder att jag kom in på ALLA skolorna jag sökt till och mitt förstahandsval UCL. Så om 3 veckor börjar jag en Masters på UCL 🙂

// For those of you who have been following my blog for a while know I had my graduation at the beginning of the summer. I studied at the University of Westminster where I did Law. I have always wanted to do a Master's degree but was never sure of in what and it was actually one of my tutors who made me realize that all my optional modules were related to human rights - so I decided to do a Masters in Human Rights. During Christmas I was looking around at the best universities in London and decided to apply to UCL, King's LSE and Queen Mary. UCL was the university that asked for the highest points of intake as the university is rated the 3rd best in the UK (after OxBridge) and have been ranked the 5th best in the world. Of course I was shitting myself as all the universities asked for at least a 2:1 (a B if you compare it to the Swedish system) because when I applied to them I had not yet done my exams so I had no clue as to what my final grade was going to be. In any case I got replies from all the universities and got "Conditional offers" from all of them. UCL was my first hand choice, and they did not only ask for a 2:1 but a minimum of a high 2:1. In any case, I graduated from University of Westminster with a high 2:1 which means I got in to all of the universities I applied to and my first hand choice UCL. So in 3 weeks I'll be starting a Master's in Human Rights at UCL :) //

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *